четвртак, 31. март 2016.

Da li više volimo svoju ili tuđu državu?

U poslednje vreme, sa svih strana sveta pristižu nam razni trendovi. Međutim, kada malo pogledamo Vikipediju 'Facebook-a', 'Tumblr.-a', 'YouTube-a', ili pak svojih omiljenih zvezda, zaključićemo da su uglavnom iz Amerike, Britanije, Italije... A šta je sa našom državom? Danas ću pokušati da nađem odgovor na ovo pitanje , pa hajde da počnemo!

Mislim da sam na neki način već opravdala moje 'amerikanizovano' društvo, na kraju krajeva i sebe. Mi smo deca i potrebna nam je zabava, koju najčešće iz svoje države nismo dobili. Uzmimo za primer serije i filmove. Mislim da u Srbiji u poslednjih 20 godina nije snimljena ni jedna tinejdžerska serija. O crtaćima već da ne pričam, ne znam ni da li imamo neki naš popularan crtać. Svakako je bolje da gledamo američke tinejdž serije, nego indijske sapunice pune ubistava , surovosti i sličnog. Zar ne?


Druga stvar je muzika. Nažalost, Balkan više nema pesme kao što je nekad imao. U današnjim pesmama se sve više promoviše nasilje, droga, patnja... posle to deca pevaju. Ma daj! Od kraja 2014, ja sam skroz prešla na strane pesme. Tamo bar ne može svako pevati šta hoće i lupati razne gluposti. Ima dosta tipova muzike i u svako se u nekoj pronalazi. Bolje nego da se napijemo odmah...


Poslednja stvar o kojoj sam htela da pričamo jeste moda. Tinejdžerke sve više žele da izgledaju starije, da se oblače što provokativnije...pritom su trendovi skroz pogrešno ispraćeni, pa mu sve dođe užasno. Tu već nisu dizajneri krivi, nego mi :)


Kada smo prešli sve stavke, želim da izvučemo pouku: Volite svoju državu i čuvajte je. Ali, to što ste Srbin ne znači da vam je zabranjeno da volite Ameriku. Volite i pazite na svoje, a poštujte tuđe! Druge države najčešće volimo zbog višeg životnog standarda i zato što smo u svojoj naišli na nerazumevanje. 
Do sledećeg posta pozdravljam vas,
Ana Anči :)

Нема коментара:

Постави коментар