недеља, 24. април 2016.

Vreme je za popravljanje ocena!

Scenario na početku svake školske godine: "Biću poslušnija, pitaću ako nešto ne razumem, imaću sve petice...". I tako, naređamo par petica, onda nam se prosto dosadi, pa se držimo one: "prvo polugodište se ne računa". Prođe onda i prvo polugodište, dođe drugo, do tromesečja smo tu i tamo, a prilika da zablistamo je posle njega, tj. SAD. Danas ću vam dati neke savete koji meni pomažu kod učenja :)

1. Organizujte se
Okej, neki ljudi su stvoreni za to i  ja ne mogu da vas naučim organizaciji, prvenstveno jer ne znam koliko obaveza imate, ali, za skoro svaki test  ili ispitivanje saznate bar 3-4 dana pre. Samim tim gradivo možete podeliti u tih par dana i učiti pomalo- biće bolje nego da učite do kasno i ništa ne zapamtite. Takođe, bilo bi dobro da obnovite ono što ste radili, bar pre početka časa, jer tako možete dobiti neki plus, a dešavaju se i (ne)najavljene petnaestominutne.

2. Ne gubite vreme na nepotrebno pisanjeAko ovo moje drugarice budu čitale, nikako se neće složiti sa mnom, ali kada iz istorije učite Krstaške ratove, tj. lekciju koja je mnogo dugačka još više vremena ćete izgubiti ako sve to pišete na papir. U redu, ako radite grupni rad ili neku kraću i manje bitnu lekciju, to je okej, i ja to radim. Ali mislim da nema potrebe da prepisujem knjigu i tek posle nešto malo naučim.

3. Ako ne možete da se koncentrišete , a morate da naučite-onda snimite lekciju na telefon i slušajte je. Još bolje će biti ako dok slušate pratite lekciju u knjizi, a ako je geografija- uz atlas. Možda nećete dobiti 5+, ali bar vam je četvorka zagarantovana.


4.(SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU REČI, OVO SU EKSTRA SAVETI ZA UČENJE STRANIH JEZIKA)


5. Ne plašite se da tražite pomoć-
od drugarice, roditelja, brata, sestre, rodbine... U vašoj školi sigurno postoji dopunska nastava. Znam da se na njoj uglavnom pokazuje nešto osnovno što neki učenici ne mogu, a moraju da shvate. Vi odite bar jednom mesečno, da bi nastavnik video da se zalažete za predmet i ocenu. Ako imate mogućnosti, lepo bi bilo da sebi priuštite i neke privatne časove :)

Nadam se da sam vam pomogla,
xoxo, Ana Anči :)

Нема коментара:

Постави коментар