среда, 11. мај 2016.

"Alex & co." -šta ja vidim u toj seriji?

Jednog kišnog vikenda, nemajući šta drugo da radim, okretala sam kanale na TV-u i tražila nešto što mogu da gledam. Toliki kanali dele se na rijalitije, političke kampanje i muzička takmičenja, kad razmisliš malo bolje, nemaš ništa pametno da vidiš. Ja, lično, gledam samo 10-ak kanala, uglavnom stranih i tu je sve što mi treba: muzika, filmovi, serije i zabavne emisije... I tako, dođoh ja do "Disney Channel-a" i vidim neku novu seriju, poznata mi je samo sa najave, a pošto je meni urođeno da mi se gotovo svaka "Disney" serija dopadne, odlučih da pogledam, kad sam već uhvatila prvu epizodu...
To je bila serija "Alex & co.". Nije toliko popularna, prvenstveno jer nije rađena u Americi, kao i većina "Disney" serija, već je italijanska, tj. "Disney Channel Italy".. Od tada je svaki vikend rezervisan  za "Alex & co."- a danas ću vam reći i zašto.

1. Radnja je neobična i zanimljiva, baš prilagođena za tinejdžere
Radi se o deci koja se, prvog dana srednje škole ne snađu baš najbolje, zakasne na čas i budu kažnjeni. Rešili su da zajedno urade taj domaći, ali pronalaze tajnu sobu u kojoj se nalaze mikrofoni i zvučnici. Reč je o tome da je ta srednja škola, zapravo, nekada bila umetnička škola, ali iz nepoznatih razloga postala ovakva, obična  i u njoj je zabranjena muzika. Odmah razmišljaju o osnivanju benda, i osnovaće ga, ali ih čekaju i mnoge prepreke s obzirom da je otac jedne devojke iz ove ekipe direktor škole i ne želi da njegova ćerka ima veze s muzikom. Ne bih da otkrivam previše, najbolje da sami pogledate :)

2. Prikazuje šta je pravo prijateljstvo
Ova petočlana ekipa iz serije uvek se super zabavlja, a tu su i da uvek zaštite slabije. U seriji ima motiva prvih srednjoškolskih ljubavi i znaka pažnje, što je čini još zanimljivijom. Posebno je zanimljiv odnos glavnog lika Aleksa i njegove najbolje drugarice Nikol. Iako Nikol potajno voli Aleksa, ona se ne buni što on želi da se dopadne Emi. Nikol i Ema su i dalje odlične drugarice :)

3. Muzika je divna
Iako imaju samo 3-4 pesme, te pesme su stvarno divne i likovi ih pišu kad god im se nešto zanimljivo desi, a onda to iskombinuju sa muzikom i snime kao bend. To je ipak muzika iz serije i možda ne zvuče kao i svetske zvezde, ali pesme su stvarno kvalitetne. Iako su oni Italijani, serija i muzika su na Engleskom, a samo jedna pesma, koja je rađena za kraj druge sezone je na Italijanskom :)

4. Glumci su perfektni
I sporedni likovi tako dobro glume, a za glavne se podrazumeva. Ovi tinejdžeri (da ne kažem baš deca, imaju 17-18 godina xD) su tako fenomenalno odradili svoj posao da mi predstavljaju neku vrstu uzora u glumi. Svaku scenu odlično dočaraju, divni su :)

Serija se emituje na "Disney Channel-u". Prošle nedelje je počelo emitovanje iz početka, odnosno svakog radnog dana u 16:25h. Bilo bi lepo da pogledate kad su već vratili na početak, biće vam jasnije ako se odlučite da gledate kasnije. Nove epizode su pre bile samo nedeljom, ali sada su subotom u 12:10h (obavezno na internetu nađite raspored, stalno ga menjaju, pola epizoda sam propustila zbog togaa), dok su nedeljom, takođe u 12:10h ponovo epizode ispočetka :)

Nadam se da vam se dopadao post,
pozdravljam vas,
xoxo, Ana Anči :)

Нема коментара:

Постави коментар