уторак, 24. мај 2016.

Moje putovanje internet vodama!

Oko 2009. godine ja sam zapravo otkrila šta je internet (da, imala sam 5-6 godina, a danas se deca rađaju sa tim), a 2011./2012. on se prvi put pojavio u mojoj kući. U početku je koristio samo za igranje igrica (oblačenje, kuvanje sa lutkama i slično) i slušanje muzike, a kroz ovih par godina, ja sam se promenila kao ličnost i evo, stigla do blogovanja. :) Hajde da vidimo kako je sve počelo.


2012.-forumi
Čitajući neke komentare o mojim omiljenim crtaćima, naišla sam na par odličnih foruma (nešto slično kao blog, samo sa članovima sa kojima se diskutuje o raznim temama), i učlanila se na njih. Upoznala sam dosta divnih osoba, prvi put se susrela sa blogom... međutim, desilo se da je moj profil u jednom trenutku bio hakovan, i da je ispalo da sam pesmu druge devojke predstavila kao svoju. Ako ikada ovo te osobe budu čitale, znajte, ja nisam ništa loše uradila! Ja sam malo tvrdoglava i jesam se malo svađala, ali na kraju smo se pomirili, neposredno pre zatvaranja foruma. Kada je obrisan, ja sam se vratila na igranje igrica i slušanje muzike :')

2014.-moj 'Facebook' profil
Da, prošlo je dve godine od foruma, u jednom trenutku smo i promenili internet operatera pa smo na internet vezu čekali par meseci, da bi, konačno, 2014. otvorila svoj fejsbuk profil. Moji prijatelji su to učinili dosta ranije i stalno su me zapitkivali kad ću napraviti "Facebook". Možda bih ga otvorila i kasnije, ali je  fejk profil moje BFF i mene ("Moj mali poni", bile smo opsednute i imale smo klub, OMG!) bio  hakovan i obrisan. Tako sam na kratko ostala bez FBa i 'kontakta' sa prijateljima, ali ubrzo i otvorila svoj fejsbuk. Obično sam na ovoj društvenoj mreži provodila dane i sate, i ništa se nije menjalo ni u 2014, ni u 2015. Bila sam i admin na par 'Facebook' stranica ("Maskice" i "Cool"), četovala sa prijateljima, delila statuse i slike, ali uglavnom ništa novo i ništa specijalno :)

2015.- Keep calm, i'm youtuber :-)
Početkom 2015. sam sazrela i promenila se. Pošla sam u peti razred, i više me nisu interesovale samo slike i pesme, već sam poželela da i ja fotografišem, pišem i naučim ponešto o modi. Tako sam otkrila Zorannah i Janu Dačović, a zatim i ostale odlične youtuberke koje pratim, kao i neke blogerke. Krajem 2015. otvaram svoj YT kanal, a verujem da nastavak znate. Snimala sam različite snimke, bolje i lošije, ali ozbiljniji 'YouTube' je tek predamnom. Hvala vam za sve što ste uradili za mene, nemam mnogo pratilaca, ali mi je drago što ste vi verni prijatelji, tako da nema veze koliko vas je. Jako bih volela sve da vas upoznam!

2016.- ja na ostalim društvenim mrežama

Ovo sam planirala i pre Jutjuba, ali sam za zimski raspust konačno našla vremena i napravila "Twitter", "Google +", "Ask.fm" i "Tumblr." profile. Ne samo zato što sam sad YT-er i nekom trebaju informacije o meni (napominjem da ja nisam Zoella, već samo Anči Bananči! xD), nego jer sam želela malo da se udaljim od 'Facebook-a', jer mi je u jednom trenutku dosadio. Tako i sada preko ovih meni relativno novih društvenih mreža pratim poznate ličnosti, gledam slike i pišem statuse. Svima je čudno jer imam ove društvene mreže, a nemam "Instagram" i "SnapChat". Razlog za to je da meni na mail dnevno stigne preko 80+ obaveštenja,  play prodavnica je povezana sa mailom, a Insta i Snap rade samo na telefonu, tako da.. možda jednog dana :)

Ja i 'Facebook' grupe
U jednom trenutku, negde pre Nove Godine odlučila sam da malo batalim internet. Tih dana su se obaveze gomilale, od mene se zahtevalo dosta toga i uhvatilo me je neko loše raspoloženje. Moj dan je bukvano izgledao ovako: ustanem, odem u školu, vratim se, jedem, učim, planiram, pišem, na kraju pogledam seriju (jednom nedeljno) ili uđem na FB, istuširam se, slušam muziku i opet sve u krug.. Da sada mogu da vratim vreme, sve bih radila drugačije i ne bih toliko mučila sebe. Tako sam, kada sam se na raspustu lepo osvežila i odmorila, poslušala drugaricin savet i učlanila se u par 'Facebook' grupa o mojim poznatim ličnostima. U početku sam mislila da ćemo se tu dogovarati samo o dovođenju stranih zvezda na Balkan, ali shvatila sam da su ti ljudi tu da bi se družili i zabavili. Naišla sam na mnogo istomišljenika koji me podržavaju i razumeju, možda čak i bolje nego neke osobe koje uživo poznajem. Postavila sam i cilj ka kome čvrsto idem: upoznati bar 15 osoba iz grupe :)

Danas: balans bloga i youtuba
Shvatila sam da se svaka tema o kojoj želim da govorim ne može snimiti i postaviti na YT, pa sam odlučila da proširim svoje vidike i dođem na 'Blogger'. Ova priča će se tek pisati i nadam se da će biti lepa i da će se sviđati drugima :)

Nadam se da vam se dopao post,
xoxo, Ana Anči :)

Нема коментара:

Постави коментар