уторак, 17. мај 2016.

Top 5 'Disney' tinejdžerskih filmova! (#2)

Pre par nedelja kucala sam ovakav post i zaista mi je bilo teško da izaberem samo tih 5 najboljih 'Disney' filmova... Verujem da ste, ako ste ranije pratili moj blog ili YT kanal uvideli da jako volim 'Disney' filmove i serije, pa sam rešila da još jedan post posvetim upravo njima. Ovo će biti neka kao serija postova, koja neće toliko često izlaziti, jer ne mogu da gledam filmove svaki dan, ali pisaću. Hajde da vam predstavim trenutnih top 5!


1. Šesnaest želja
Kod nas to nije slučaj, ali u Americi je svakako- šesnaesti rođendan je posebna prilika, tada se pravi najveća rođendanska žurka dosad i naziv tih napunjenih 16 godina je 'sweet 16' ('slatkih 16'). Isti je slučaj bio i sa Abby, koja je svoju rođendansku žurku isplanirala i sastavila listu na kojoj je 16 želja koje je zamislila da ostvari kada bude  napunila 16 godina. Na dan rođendana, dešava se pravi haos- otkriva da je u njenoj kući leglo osa i da se mora privremeno iseliti. Jedina stvar koja je sačuvana jeste njena lista želja. Dok čeka školski autobus, na stanici se pojavljuje i neki čudan kombi- u njemu je vila koja Abby čestita rođendan i da joj kutiju sa 16 magičnih svećica. Devojka otkriva da su svećice čarobne i najgori dan se pretvorio u najbolji. Uz spisak želja i svećice, ona može dosta toga što nije mogla pre.  Međutim, zažaliće  kada poželi da se prema njoj ne ophode kao prema detetu. Moraće da živi odvojeno od roditelja, suparnica će joj ukrasti simpatiju... A kako će tu grešku popraviti-ostaje vam da vidite! :)

2. Špijunka Harijet: Ratovi blogova
Harijet je devojka koju je oduvek privlačila književnost, tj. naučna fantastika. Sva svoja zapažanja je zapisivala u sveske, koje nikada nikom nije dala da pročita. Kako je svesna svog dara za pisanje, Harijet se prijavljuje na kokurs blogera, tačnije deteta koje će voditi školski blog. Kako nikog ne zanimaju njeni postovi sa porukama o životu, biva prinuđena da prati najpopularnijeg glumca. To će joj doneti veliku slavu, a na kraju će postati i njegova devojka :)

3. Cloud 9 Movie
Ovo je priča o devojci koja je član popularnog snow-board kluba "Swift". Njeno samopouzdanje će uništiti saznanje da njene pobede namešta njen otac, sponzor mnogih kompanija. Kako je slomila sanke dečka iz prodavnice pasa, moraće se iskupiti za to i raditi sa njim. Iako joj je u početku bilo teško, ona će upoznati pse i skroz se promeniti kao osoba. Ponovo će se vratiti na takmičenje sa pokretom "Cloud 9" koji niko drugi nije uspeo da uradi-a trenirao ju je niko drugi do- bivši šampion, zapravo dečko iz prodavnice pasa :)

4. Program za zaštitu princeza
Verujem da je većina gledala film, prvenstveno jer glavne uloge tumače Demi Lovato i Selena Gomez. Radi se o princezi čije je kraljevstvo u opasnosti, i ona se mora evakuisati u drugu državu da je neprijatelj ne bi primetio. Tu se sreće sa jednom prosečnom američkom porodicom, i tinejdžerkom koja je ne podnosi. Međutim, one će se vremenom zbližiti i postati najbolje prijateljice, kao i dati važne savete jedna drugoj :)

5. Kisela Faca
"Kisela faca" je jedan od najpopularnijih bendova, a jedna njegova članica nam objašnjava kako je sve počelo. Naime, ovih 5 fantastičnih muzičara upoznali su se na kaznenoj nastavi, a kažnjeni su samo zato što su bili drugačiji, neuobičajeni i kršili nepropisana pravila. Nakon dužeg razmišljanja, odlučuju da osnuju bend, jer su kaznu odrađivali u kabinetu za muzičko i uvideli da su talentovani. Prijave se za festival, dobiju gomilu fanova, ali neće sve biti tako lako. Šta ako imamo rivale koji žele da nas povrede na sve moguće načine, zaljubljeni smo u baš tog rivala, a na dan koncerta se užašno razbolimo?? Veoma lep i poučan film, savetovala bih vam da ga pogledate :)

Nadam se da vam se dopao post,
xoxo, Ana Anči :)

Нема коментара:

Постави коментар