субота, 10. септембар 2016.

#BackToSchool: Saveti za bolje učenje!

Zajedno sa školskom godinom počele su i obaveze, a jedna od najvećih je, naravno-učenje! Rekla sam vam da bi bilo dobro da od početka počnete da učite, tj. da  učite redovno. Ja sam to krenula da radim od 6. razreda, kad smo počeli sa ozbiljnijim gradivom, a praktikujem i dan- danas i stvarno pomaže!
 Ipak, trebalo bi i da znate neke male trikove koji će vam pomoći u svemu tome. Dok neki većinu upamte na času, drugi iščitavaju lekcije kod kuće, itd.., Danas ću vam pokazati neke mini life-hackove koji će vam možda biti od pomoći!1. Formule na skrinsejveru
Kako nam je  danas telefon skoro po ceo dan u rukama, možete napraviti ili naći neku lepu sliku na kojoj se nalaze matematičke ili gramatičke formule, pesmica koju treba da naučite,... i podesite je za zaključani ili početni ekran. Tako ćete, kad god uzmete mobilni (a to je jako često, pretpostavljam) moći ponovo da iščitate i vidite to što treba da naučite.2. Gradove pamtite po poznatim ličnostima
Kada uzmete kartu Amerike, na prvi pogled delovaće vam da treba da zapamtite milion nekih gradova i odmah se pitate: kako? Ali, kada malo bolje pogledate, videćete da ima dosta gradova čije ime podseća na ime neke poznate ličnosti. Na primer, postoji grad Dalas, koji ja pamtim po Cameronu Dallasu. Njujork mogu da zapamtim po tome što u njemu živi Taylor Swift, a Kanadu sam specijalizirala jer je odatle Shawn (bukvalno se svi oko mene čude kako toliko znam o Kanadi, ali šta ću, kad me  zanima..)! Orlando, nažalost, pamtim po ubistvu Christine Grimmie, a britanski grad Njukasl po seriji "Wolfblood". Takve paralele možete napraviti za skoro sve gradove sveta, a ako ne možete da se setite neke poznate ličnosti, pitajte me u komentarima, možda ja znam!

3. Učite sa prijateljima
Kada kažem ovo, ne mislim da ponesete knjige kod BFF i krenete da pričate, slušate  muziku, a na kraju ništa ni ne uradite. Ako ste već organizovale učenje kod drugarica, naučite lepo, pitajte.. verujem da ste takve stvari viđali u serijama. Nakon dobrog učenja i vežbanja, vi i društvo možete raditi šta god hoćete, a ako pritom dobijete dobru ocenu, roditelji će vam možda dopustiti da ostanete duže napolju vikendom, itd.. Bez muke nema  nauke!

Da li su vam se dopali ovi saveti? Ako da, koji najviše?
xoxo,
Ana Anči! :*

7 коментара:

 1. Hahah,divan post!Slike su vrh♥:)

  ksenijinkutak1.blogspot.rs
  - Postavljajte pitanja za Q&A <33

  ОдговориИзбриши
 2. Fantastičan post draga! Savjeti su odlični i nadam se da ću ih koristiti *-*
  Inače, nova sam čitateljica na tvojem blogu, pa ako nađeš vremena posjeti moj blog This is my life

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti puno! ♥ Pogledala sam tvoj blog i jako mi se dopao, pa sam se učlanila ♥♥♥

   Избриши
 3. Predivni saveti.Moram ih isprobati.
  Super si! <3

  moj novi post:http://marijaarmus.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 4. Odličan post i savjeti. Pratim te ♥

  ilvasworld.blogspot.com

  ОдговориИзбриши