понедељак, 31. октобар 2016.

Šta se nalazi na mom telefonu?+najava za Q&A!

Hello! Pre nego što počnemo, kao što ste videli u naslovu, zamolila bih vas da mi postavljate pitanja za Q&A u vezi svega što vas zanima. Potrudiću se da odgovorim na što više njih, a ako ih ne bude puno, odgovaraću na neka pitanja koja mi često svakodnevno postavljate. Pitanja ostavljajte u komentarima ispod ovog posta.Moj telefon je iPhone 4. Znam, nisam vam pričala ništa o njemu, ni ovde, ni na kanalu. Dobila sam ga pre oko dve nedelje i za sada me odlično služi. Jako mi je drago što ću sada njime moći da pravim bolje slike i snimke za vas :). Iphone je zapravo kupljen za mamin rođendan, ali smo ona i ja izvršile malu razmenu, i ona je uzela moj Samsung Galaxy Star, koji joj je jednostavniji za korišćenje. Ako me duže pratite, znate da je pre par meseci iPhone bio na mojoj wishlisti, tako da verujem da ste shvatili koliko sam srećna što sam ga dobila. Nisam ga (za sada) pretrpala aplikacijama i slikama, tako da ću, kroz par meseci možda uraditi neki kao update ovog posta. Hajde da počemo!!Okej, kada otključamo vidimo meni tipičan za iPhone. U prvom redu imamo poruke, kalendar, fotografije i kameru.


162 slike za dve nedelje, mislim svaka mi čast, u predhodnom sam možda za mesec dana korišćenja imala 10-15 slika :)

U drugom redu su vreme, sat, karte i videozapisi. Iskreno, od ovog samo sat koristim, i to za alarm. Za snimke ulazim u foto-galeriju, a karte i vreme još uvek nisam koristila.

U trećem redu su beleške, podsetnici, burze i game centar. Od ovoga trenutno samo beleške koristim, a planiram da uskoro i sa podsetnikom počnem, dok me burze i game centar praktično ne zannimaju.

Zatim imamo passebook, iTunes store, App store i podešavanja. ITunes, nažalost, za naše područje nije dostupan tako da se i dalje držim prebacivanja pesama putem USB-a, a App Store i podešavanja su must have, ofc.


Dole imamo ovo kao zaglavlje, gde se  nalaze telefon, mail, Safari i muzika, neke od najbitnijih stvari :). Ja ovaj mail ne koristim, nekako je čudan, tako da sam ipak instalirala Gmail, a Safari je neka vrsta pretraživača, Za telefon i muziku vam je, verujem, jasno.To nisam screenshootovala, ali ako prstom pređete odozdo na gore, dobijate kao mali meni u kome se nalaze prečice za sat, kalkulator, muziku...,a ako idete odozgo ka dole videćete obaveštenja sa društvenih mreža, kao i propuštene pozive.
Idemo dalje :)Ovde mahom imamo instalirane aplikacije. U poglavlju "dodaci" nalaze se konakti, kalkulator i kompas (videćete na slici dole), zatim imamo diktafon, FaceTime (to je nešto kao "Skype", samo za "Apple" uređaje i kiosk.


U sledećem redu su već aplikacije koje sam sama instalirala putem "App Store-a". To su Chrome, Facebook, Messenger, Instagram,Gmail i CandyCamera.


(Insagram sam skoro napravila, zapratite me i tamo ako želite)

To bi bilo to. Hvala na čitanju,
xoxo,
Ana Anči :*

2 коментара:

  1. Odličan post draga! Jako mi se sviđa tvoj mobitel i imaš super aplikacije *-*
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post: This is my life

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post! Zapratila sam te, ako želiš uzvrati ♥
    http://marized.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши