субота, 8. април 2017.

Svi moji nadimci i njihovo značenje!

Kažu da je pravi prijatelj onaj s kojim smišljaš šifrovana imena i nadimke koje samo vas dvoje razumete. Ja ovo apsolutno mogu da potvrdim, jer moji prijatelji i ja imamo Periku, Džubrija, Crnog Sina i mnoge druge, uvek se smejemo kad ih neko spomene, a zapravo niko ne zna razlog tog smeha. Kada pričamo o njima, možemo vikati na sav glas, a da opet ostanemo neprovaljeni. U društvu sam i ja dobila razne nadimke, od kojih neki više i nisu u upotrebi, ali ću vam ih ipak ispisati.Anči- mislim da je ovo poprilično jasno. Gotovo svakoj Ani ili Anastasiji na našim područjima nadimak je Anči. Ovo mi je jedan od najdražih nadimaka, zvuči prilično kul. Anči Bananči je  jedno vreme bilo i vreme mog kanala, a taj nadimak se nalazi i u korisničkom imenu mog Twitter naloga :)
Savica Mendes- Ja sam rođena 26. januara kasno uveče, a već 27. je srpski pravoslavni praznik Sveti Sava (prvi srpski učitelj i prosvetitelj) i mama i tata su prvobitno želeli da se zovem Savica. Međutim, u dogovoru sa kumovima i drugim članovima porodice (moja baka je imala drugaricu Savicu koja je bila veeliki namćor), ipak su odlučili da me nazovu Ana. Kada sam ovo ispričala prijateljima, smejali smo jer Savica, iako lepo ime, nije svetsko i tipično je samo za Srbiju i jako bi čudno izgledalo kada bih se negde u svetu predstavila tim imenom ili ako bih se udala za svog omiljenog pevača, Shawna Mendesa xd :)
"Pažljivko"- ovaj nadimak više nije u upotrebi, ali kada sam bila mlađa i vraćala se iz škole, uvek sam, za razliku od svojih prijatelja, gledala levo-desno pre nego što bih prešla ulicu, uvek pratila semafor, a kad bih prešla na crveno to bi bio šok hahah :D
Anka Huliganka- kad moja drugarica Marina i ja smislimo nadimak, preko toga nema! Iako smo obe prilično mirne, kada se sastanemo možemo da napravimo haos, pa, kako u tim situacijama prerasramo u huligane, na svoje nadimke dodale ovo 'huliganka'.Sigurno postoji još par nadimaka kojima me zovu, ali trenutno ne mogu da ih se setim. A koji su vaši nadimci? Pišite mi u komentarima!
xoxo,
Ana :*

1 коментар: