четвртак, 15. јун 2017.

5 filmova koji su me naterali da se zamislim,..Verujem da već znate koliko volim filmove, tako da i ne bih previše da dužim. Najviše volim one tinejdžerske, jer sam i sada u tim godina i prolazim kroz te stvari, tako da gledajući razne filmove mogu izvući razne pouke. Juče sam vam pričala o filmu Mean Girls koji me je u bezbroj situacija podsetio na moju školu, a danas ću napraviti listu još nekih koje bi svako trebalo da pogleda i zamisli se, promeni sebe ili  krene da priča o problemima u okolini,....Počnimo!
1. A walk to remember

Ovo je jedna od najlepših ljubavnih tinejdžerskih drama ikad. Film prati momka koji je jako popularan u školi, zeza svakoga i skoro ništa mu se ne dopada, ali koji će se sticajem okolnosti zaljubiti u devojku koja važi za najgoru štreberku i čudakinju. Međutim, ona ima tajnu i oni ne mogu biti zajedno zauvek. Možda po opisu film deluje tipično, ali verujte mi, film je jako lep, zanimljiv i tužan. Prikazuje koliko se čovek može promeniti i šta sve može postići zbog ljubavi.2. 16 wishes 
U filmu se radi o devojci Abby čiji šesnaesti rođendan koji je dugo iščekivala počinje užasno, zbog raznih problema u kući, školi i komšiluku. Kada se pojavi vila koja joj daje magične svećice koje mogu ispuniti sve njene želje, sve će izgledati savršeno. Međutim, kada poželi da odraste i ima 22 godine, stvari će krenuti stranputicom. Film je jako poučan jer nam prikazuje da ne moramo žuriti da odrastemo i da stvari trebaju da se nižu postepeno.
3. Descendants
Mnogo sam pričala o ovom filmu i verovatno znate da mi je omiljeni. Radi se o deci najpoznatijih Dizni zlikovaca koja dobijaju ponudu da dođu u školu među dobru decu: Pepeljuginu ćerku i Belinog sina. Međutim, Grdana svojoj ćerki Mal naređuje da ukrade čaroban štapić ne bi li zlo zavladalo svetom. Da li će Mal krenuti dobrim putem ili će poslušati majku, ostaje vam da vidite. Film me je naučio da je svako različit, da trebamo braniti svoje stavove i da zapravo ne postoje zli ljudi, već samo loše odluke. Inače, ovaj film važi za jedan od najpopularnijih Disney tinejdžerskih filmova 21. veka, odmah nakon klasika kao što su "High School Musical" ili "Hannah Montana" filma, a ovog leta nas očekuje drugi deo, Descendants 2.


4. Lemonade Mouth
Iako im neće biti milo što su kažnjeni prvog dana po dolasku u školu, ekipa učenika će se upoznati na kaznenoj nastavi i oformiti svoj bend. Naravno, kako to obično biva, mnogi vršnjaci, ali i profesori će ih osuđivati. Oni se nisu predali, i njihova pesma je završila kao  broj jedan na svim radio stanicama. Međutim, sa sve većim obavezama oko benda, počeće pritisci, nestaće inspiracija, stvaraće se ljubomore i otkrivati tajne. Ipak, naši junaci će se udružiti i pokazati nam šta znači pomirenje i vera, tako da će Lemonade Mouth postati jedan od najpopularnijih bendova sveta. Jako zanimljiv i poučan film, topla preporuka..5. Cloud 9
Baš je skoro bila repriza ovog filma na Disney Channelu i ponovo me je oduševio! I pored raznih prepreka i ljudi koji nas žele uslovno rečeno 'uništiti', treba da nađemo način da ostvarimo svoje ciljeve, jer kao što je glavna junakinja Kejla rekla: Ništa nije nemoguće.

Da li ste gledali neki od ovih filmova?
Mnogim tinejdžerima je počeo letnji raspust, tako da, ove filmove možete gledati ukoliko vam je dosadno. Ja ću tokom leta definitivno pogledati još dosta filmova i verovatno će biti još par ovakvih postova!
Čujemo se uskoro,
xoxo;
Ana :*
2 коментара:

  1. Sve sam ih odgledala, obožavam ih :) (iako nisam tinejdžer volim da pogledam Mean girls) :)

    Pozdrav, Kristina ♥

    http://onlyforgirlsbykristina.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши