понедељак, 25. септембар 2017.

Zašto nikada ne bi trebalo reći devojci da se previše šminka?Gotovo od malih nogu, mi devojke viđale smo razne reklame za šminku, gledale starije sestre i mame kako se nerviraju zato što ne mogu perfektno izvući ajlajner i još tad, većina nas kupovala je razna šarena kineska labela, da bismo u tinejdžerskim godinama pronašle svoj stil i počele da se šminkamo na neki svoj fazon.
Međutim, pogotovo u tim tinejdžerskim godinama, tanka je granica između prelepe devojke sa negovanom kožom i lepim karminom i devojke koju svi popreko gledaju zbog tamnog karmina, više slojeva pudera, devojke koju nazivaju 'estradnom zvezdom', 'starletom' ili nekim još gorim i pogrdnijim imenima. Međutim, znajte da takva mišljenja, pogotovo u lice rečena neku osobu mogu veoma da zabole, o čemu ću pisati u današnjem postu.
Pre nego što počnemo, želela bih da kažem neko svoje mišljenje o šminkanju. Smatram da šminka nije nešto što je neophodno svakome, pogotovo ne osnovnoškolkama, ali takođe smatram da je i šminka nešto zabavno, nešto u čemu se može uživati, a ukoliko ste dovoljno dobar šminker-jednoga dana možete i zaraditi. Smatram da je šminka svačiji lični izbor, svako bira da li će ili koliko nečega staviti na lice, i kao što ne postoji pravilo koje obavezuje šminkanje, tako ne postoji ni ono koje ga zabranjuje.
Naravno da nije poželjno pojavljivati se sa ajlajnerom izvučenim do čela ili sa loše utapkanim puderom, ali sve se da naučiti, pogotovo danas na Jutjubu. Sada sledi:

 LISTA STVARI ZBOG KOJIH NIKADA NE BI TREBALO  REĆI DEVOJCI DA SE PREVIŠE ŠMINKA (pogotovo ne u lice i pogotovo ne na javnom mestu)
1. Možda ta šminka prekriva nešto, i to nešto više od obične bubuljice.
Pogotovo u današnje vreme, kada su izložene velikom stresu, mnoge devojke noću plaču i do kasno ne mogu da spavaju, pa se mnogo puta probude prebledele i otečene. Jako je tužno što i neke od njih povređuju sebe, pa ujutru ožiljke ponovo prekrivaju puderom i nakitom. To je čak radila i popularna pevačica Demi Lovato (samopovređivala se i ožiljke rezanja prekrivala narukvicama i puderom), dok se nije odlučila za stručnu psihološku pomoć. Svim tim devojkama poručujem da nisu same i da se prvo meni mogu obratiti za pomoć, a ovo je možda i najbolji razlog koji sam vam pripremila za današnji post. Bilo bi užasno da nekoga učinite još tužnijim i nesrećnijim.


2. Možda se ona zbog te šminke oseća lepo.Kao što rekoh, šminka nije neophodna i svaka devojka sveta je lepa na svoj način, ali jednostavno, čak je i naučno dokazano da se mnoge žene i devojke lepše i urednije osećaju kada na sebi imaju nešto od šminke ili neki kozmetički proizvod. To svima, pa i njima, daje utisak da su sveže i negovane, pogotovo ukoliko je u pitanju neki neutralni, nude makeup look. Ne želite da nekoga punog samopouzdanja zbog onoga što radi rastužite, zar ne?
3. Možda je ona u tu šminku uložila veliki trud. Moguće je da je mesecima štedela da bi kupila tu Seforinu paletu i da su joj trebali sati da konturiše lice. Nije lepo osporavati nečji trud i zalaganje.

4. Možda joj je prvi putPogotovo mlađe devojke i devojčice sklone su da izađu sa neurednim karminom ili neujednačenim puderom. Setite se da i vaši počeci nisu bili profesionalni i da je potrebno vreme da se sve nauči i postane rutina.

5. Možda je kriva kiša, sunce ili makeup artistUkoliko se nekoj devojci razmaže ili "otopi" šminka, ona tu ništa nije kriva. Dobro, možda je mogla da bolje fiksira šminku kada je završila ili stavi neki prajmer pre nego što je počela, ali isto tako nije ni mogla da predvidi da će odjednom početi kiša ili da će napolju biti pretoplo. Takođe, možda se nije šminkala sama. U dosta slučajeva, devojke izađu nezadovoljne iz kozmetičkih salona jer stvarno postoje ljudi koji taj posao gledaju samo da otaljaju i uzmu novac, a šminku urade srednje žalosno. Mislite i o tome.


Nadam se da vam se post dopao, volela bih da mi napišete svoja mišljenja u komentarima! Da li se vi šminkate svakodnevno?
xoxo;
Ana :*6 коментара:

 1. Mnogo mi se sviđa ova tema posta i slažem se sa tobom vezano za sve što si rekla. I čak smatram da nekome šminka ne valja, mislim da bi svako trebao to mišljenje zadržati za sebe, a ne da ide dalje i širi svakome. Pogotovo to može da dotuče neku djevojku ❤️❤️❤️

  I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

  ОдговориИзбриши
 2. Predobra ideja za postt *---*
  Sviđa mi se kako razmišljaš i apsolutno se slažem sa tobom, pogotovo zato što si istakla da ne trebamo sudeti nekome na osnovu fizičkog izgleda, baš ona prva stavka :) Nikad nisam niti ću ikada to ikome uraditi a za sve ostale se takođe mogu složiti, sve u svemu jako originalna tema i prelepo si sve napisala <3 <3 <3 <3  Boomy's Place

  ОдговориИзбриши
 3. Jako interesantan post kao i sama tema. Šminka je moja velika ljubav i opsesija od malih nogu i jednostavno je to ono što me čini srećnom. Ne dešava se toliko često da mi neko kaže da se previše šminkam, jer su većina shvatili da ne odustajem od šminke i svog sna da postanem profesionalni šminker te da neću prestati da stavljam tipa bronzer samo jer se tom nekom ne sviđa. ☺

  Misseslandy

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti puno! Baš mi se dopada što si uporna i ne odusaješ od svog cilja, i verujem da ćeš jednog dana postati profesionalna šminkerka!

   Избриши