понедељак, 18. септембар 2017.

Zavirite u moj planer!

Ja sam osoba koja svakodnevno planira nešto. Jednostavno, volim da budem organizovana, spremljena i ne gomilam obaveze, već ih završim na vreme. Naravno, iako stalno planiram svoje radnje, postove, videe i ostalo, planove ne pratim slepo. Uvek se desi da nešto iskrsne ili dobijem neku bolju ideju i zamisao, pa korigujem i menjam planove. Takođe, svesna sam da se neke stvari ne mogu predvideti i isplanirati i da postoji nešto što se mora desiti, verovatno sa nekim razlogom, tako da, kao što rekoh, iako planiram dosta, ne planiram sve.

U organizaciji svih  obaveza pomaže mi moj planer. Kako stalno gledam razne ideje za planere da internetu i volim sve te šarene, ali lepo uređene stranice rešila sam da napravim par fotografija (ne tako profesionalnih :) ) i dopustim vam da zavirite u moj planer. Da ne bih dužila, krenimo odmah!
Planer sam zapravo sama pravila i organizovala plavi rokovnik koji mi je rođaka poklonila, jer nijedan planer koji sam viđala na internetu i u prodavnicama nije odgovarao mojim obavezama, uglavnom su to bili neki poslovni i ograničeni. Bacila sam se na ukrašavanje i napravila planer u kojem mogu zapisati i rasporediti sve svoje obaveze, ali i ideje i motivacione poruke. Bilo je jako zabavno šarati, lepiti i tražiti kreativne ideje na Pinterestu.
Napominjem da planer još uvek uređujem i da ću ovih dana dodati još par rubrika i napisati još neke stvari u njemu, koristim ga od početka školske godine, što je oko tri nedelje (jer mi na letnjem raspustu nije ni trebao xd) i još uvek nisam sredila sve. Takođe, nisam uslikala sve stranice, jer su neke vezane za naredne postove i videe, a to ćete tek da vidite. :)
Na početku mog planera, nalaze se uredno napisane sezone i epizode serija koje gledam. Kada je škola počela, serije gledam sve ređe, samo vikednom, tako da često zaboravim do koje sam epizode stigla, pa tražim po pola sata i ulazim u svaku epizodu, tako da sam napravila ovo da mi olakša. Svaku epizodu koju pogledam obeležim markerom. Kao što vidite, gledam Vampirske dnevnike, Slatke male lažljivice i Riverdale. Da li i vi gledate neku od ovih serija?
Ovako ja planiram svoje obaveze svakodnevno. Kao što vidite, u gornjem levom uglu piše koji je dan, dok u desnom koji je datum. Ispod datuma, stoji lista goals for the week, gde pišem svoje glavne ciljeve i obaveze, tj. prioritete za tu nedelju, a kada obavim neki, štikliram kvadratić.
Glavni je, naravno, to do pravougaonik gde pišem sve svoje dnevne obaveze.Na neon narandžastim sticky notes listićima obično napišem neku motivacionu poruku, ili ideju koja mi iznenada padne na pamet.Imam i ovaj, kako ga ja zovem, "fitness deo". Ne vežbam baš svakog dana, ali se trudim da to radim bar 3 puta nedeljno, a kada uradim vežbe ili neki cardio, štikliram kvadratić workout. Plavi kružići predstavljaju osam čaša vode koliko bi trebalo da popijem dnevno. Smatram da je to jako važno ne samo za telo, već i za kožu lica i kosu  i trudim se da pijem vodu što više. Kada popijem čašu, obojim kružić plavim markerom.Takođe, planiram i užinu i outfite, pogotovo kada idem pre podne u školu. Primetila sam da sam prošle godine za užinu gotovo svakog dana jela isto, što i nije baš najbolje, tako da se trudim da isplaniram bar taj jedan obrok (ostale mama plainra xd) i jedem nešto što volim, ali ne u preteranim količinama i jednolično. Verujem da će deo sa outfitima svaka devojka razumeti, ako smislim uveče šta ću da obučem, imaću duplo  više vremena za frizuru i šminku.
Deo uokviren roze bojom mi je možda i najdraži, zato što tu na kraju svakog dana zapišem neku bitnu i lepu stvar koja mi se desila. U ovom slučaju tu su bili vaši komentari na predhodnom postu koji su mi mnogo pomogli i jako sam vam zahvalna!


Kako vam se dopada moj planer? Da li je i vaš sličan mom i planirate li vi uopšte, ako da kako?Hvala vam puno na čitanju i čujemo se uskoro!
xoxo,
Ana :*2 коментара:

 1. Thank you for your comment on my blog!

  I follow you too! ;oD

  oxox Jacqueline
  www.hokis1981.com

  ОдговориИзбриши
 2. Great Post<3
  I follow you now. hope you will follow back.
  Kiss
  http://www.swisstwins.ch/

  ОдговориИзбриши