понедељак, 2. октобар 2017.

5 likova iz tinejdžerskih filmova i serija koji me inspirišu!

Verujem da, ukoliko duže pratite moj blog, znate da sam ja veliki filmski fanatik i da jako volim da gledam serije. Doduše, pogotovo tokom školske godine, uglavnom pratim serije jer retko kad nađem vremena da sednem i gledam film (pod retko mislim da filmove gledam jednom u mesec dana, a ne svaki drugi dan kao na raspustu :) ), a i sa njima dosta odugovlačim, pogotovo jer ih gledam nekoliko, a sve imaju po više sezona. Uglavnom volim da gledam tinejdžerske filmove i serije, s obzirom da sam i sama tinejdžerka i volim da vidim kako se moji vršnjaci snalaze u određenim situacijama, koje greške prave, i kakve posledice te greške ostavljaju.
Tako da, u svakom filmu ili seriji koju volim, postoji neka osoba koja je ostavila utisak na mene i inspirisala me. Danas ću sa vama podeliti mojih 5 omiljenih ženskih likova, a ukoliko želite možda drugi deo ili post sa muškim likovima, napišite mi to u komentarima! Krenimo!
1. Veronica Lodge iz serije Riverdale

Kada sam krajem letnjeg raspusta počela da gledam ovu divnu seriju, još u prvoj epizodi zavolela sam Veronicu Lodge, misterioznu, prelepu i iskrenu devojku punu samopouzdanja. Ona je prvenstveno jako dobra drugarica, ali nikada neće trpeti nepravdu i kako ona kaže "ne poštuje pravila, već ih sama pravi". Obožavam njen stav, volim kako pregovara i pravi dogovore sa drugima, i ona je definitivno moj omiljeni lik u ovoj seriji, a takođe sam jak zavolela i glumicu koja je tumači, Camilu Mendes.

2. Maya Hart iz serije Girl Meets World

U popularnoj,  poučnoj i meni jako dragoj Diznijevoj seriji "Girl Meets World", jedna od glavnih junakinja je Maya, čiju ulogu  inače tumači moja omiljena pevačica Sabrina Carpenter. Maja je jako dobra i poštena devojka, odrastala je bez oca, a plata njene majke nije bila dovoljna za više od preživljavanja. Tako je naučila da se bori za sebe i ne čeka da joj se stvari "stave na tacnu", već ustaje i pobrine se da sve bude u redu. Svi je poštuju zbog njene lojalnosti, ali ona nije samo tiha povučena devojka, već buntovnica koja je spremna da se suočava sa svetom. Volim Mayu jer je njen lik pokazao da nas teška vremena učine jačim ljudima, da samo treba da nastavimo da se borimo i da isprobavamo nove stvari.
3. Mal iz filma Descendants,
zato što je pokazala da su promene dobre ali da ne možemo pobeći od onoga što jesmo. To se pogotovo vidi u drugom delu ovog popularnog filma, koji sam baš gledala pre par dana. Kao ćerka Grdane, zle vile, Mal je vaspitana da bude okrutna i zlobna, ali kada pronađe ljubav u obliku dobrog i nasmejanog princa, ona se kao osoba kompletno menja, što je dobro i gotovo svi su srećni zbog nje. Međutim, ona ponekad čezne za šaranjem po zidovima i buntovničkim ponašanjem, pa tokom filma (sada pričam prvenstveno o drugom delu, koji me je fascinirao, još sam pod utiscima hihi) pronalazi sebe i otkriva mnoge bitne i poučne stvari.4. Beca iz filma Pitch Perfect

Verujem je većina vas pogledala ovaj popularni film, a kod glavne junakinje Beke me je privukla njena spontanost i dobra organizacija, želja za novim idejama i odstupanjem od nepisanih pravila. Ona je plesni tim dovela do pobede na zabavan i dobar način.

5. Cher iz filma Clueless

Ona je, ako mene pitate, prava #girlboss. Nije napadna i umišljena, naprotiv, prava je tinejdžerka, ali odlično pregovara, pravi super planove, odlično se organizuje, želi da pomogne, zna da se izbori za sebe i zbog svega toga je omiljena u društvu. Inače preporuke za ovaj film, jeste da je iz '95, ali verujte mi, kao da nije, verovatno ćete se pronaći barem u nekom delu njega, a i kostimi, tj. odeća devedesetih je prelepa!

Nadam se da vam se dopao ovaj post. Napišite mi u komentarima da li ste vi gledali neko od ovih ostvarenja i da li volite likove koje sam izdvojila.
Želim vam lepu i uspešnu radnu nedelju, a mi se čujemo jako brzo!
xoxo;
Ana :*
5 коментара:

 1. Odličan post, kai i sama ideja za isti, mnogo mi se svidelo sve *-* Znala sam za sve osobe osim zadnje, nisam čula ni za taj film a ni za glumicu :(
  A što se tiče prethodnih apsolutno se slažem, a za neke tek sad otkrivam skrivene karakteristike ličnosti jer na neke sitnice nisam ni obraćala pažnju, a sada tek vidim koliko su bitne, i jako mi je drago što ti se baš ovakve osobe sviđaju, mislim da dosta govore i o tvom karakteru <3 <3 <3


  Boomy's Place

  ОдговориИзбриши
 2. Odličan post, mnogo mi se dopada. Ove glumice su zaista divne i mnogo su mi drage. One su stvarno vrijedne ovoga. Također, one odlično glume ❤️❤️❤️

  I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog + Giveawy

  ОдговориИзбриши
 3. Odlična ideja za post! Zapravo nikada nisam razmišljala koliko zapravo možemo naučiti od običnog lika iz filma.

  Felizhanna.blogspot.com

  ОдговориИзбриши