среда, 22. новембар 2017.

Remember when you wanted what you currently have?!

Ne volim ljude koji sve gledaju negativno i pesimistično. Ne volim osobe koje kriju probleme i ne pokušavaju da ih se reše, a žale se na iste. Međutim, dešavalo se da i ja postanem takva. U poslednje vreme ne, ali na početku ove godine često sam bila negativna, isfrustrirana, a ponekad sam i osećala prazninu: nisam bila ni srećna, ni tužna, ni ljuta, ni ponosna i na sve odgovarala sa "svejedno".
Zašto su prethodne dve rečenice u prošlom vremenu? Zato što sam jednog dana ustala i odlučila da neću više sedeti skrštenih ruku i praviti sebi probleme bez problema. Nije lako uvek održavati stvari u najboljem redu, ali u ovom postu podeliću deo onoga što sam naučila. Od aprila ove godine sam mnogo pozitivnija osoba, pozitivnija nego što sam ikad bila. I od tada do trenutka kada kucam ovaj post, sve je mnogo bolje nego što je ikad bilo, pozitiva i uspeh me prate, i molim Boga da ostane tako.

Kao što citat na slici gore kaže, prestanite da se fokusirate na to koliko ste strestirani i setite se koliko ste blagosloveni. Neću ulaziti u detalje, jer smo svi različiti, ali ukoliko želite da se oslobodite od negativnih misli, morate naći neki način da na stvari gledate pozitivno, nastavljate da pokušavate i nikad se ne predajete. Nije lako, ali rezultati su efikasni.
Mislite da vaš život nema smisla, da nemate nikoga i ništa vredno? E pa, grešite, jer sama činjenica da čitate ovaj post dokaz je da imate internet, telefon ili kompjuter koji mnogi ljudi nemaju i čeznu za istim. Imate roditelje, staratelje, baku ili deku koji plaćaju internet svakog meseca. Možda, sa druge strane, živite sami, imate posao i svojim radom plaćate sve gadžete. Možda ste u školi, na informatici, koja u nekim školama ni ne postoji i koju đaci u Siriji nisu učili godinama jer su zahvaćeni ratom, ili pak u studentskom domu koji mnogi potencijalni uspešni studenti neće posetiti zbog loše finansijske situacije. Možda hvatate wi-fi u kući bliske prijateljice ili lepom kafiću.
Vidite? Možda nisam dala najbolji primer, ali bukvalno svaka stvar, svaka slika, svaka osoba koju vidite ili koja je uz vas dok čitate ovaj post može poslužiti kao razlog za pozitivu i sreću. Biti pozitivan ne znači da ti je život savršen, jer je život daleko od savršenog. Biti pozitivan znači znati da izvučeš sreću i nešto dobro iz svakog problema i svake stvari. Nastaviti da se boriš, pokušavaš i smeješ.
Sećate li se kada ste želeli ono što trenutno imate? Pre godinu dana, na ovom blogu objavila sam wishlistu, ali ne kao sponzorisan post, već kao prostu listu želja jedne tipične tinejdžerke i pogodite šta-godinu dana kasnije, gotovo sve sa te liste imam, i ispalo je možda čak i bolje nego što sam želela. Tada nisam imala nijedan crveni karmin, dok ih sad imam par i naučila sam kako da ih lepo nanosim, pročitala sam sve knjige koje sam tada planirala, imam IPhone o čemu sam tada samo sanjala, živa sam i zdrava, dosta sam putovala, doduše uglavnom samo po Srbiji ali sa dragim osobama i sa tih putovanja nosim predivne uspomene,. Setite se da mnoge stvari koje su sada deo vaše svakodnevne rutine nekada niste imali. Setite koliko ste bili srećni kada ste ih dobili i koliko ste radili da biste  ih nazvali vašim.

Budite ono što jeste. Nastavite da planirate, ali i ostvarujete svoje ciljeve i želje. Budite zahvalni na svemu što imate, pa čak iako te stvari nisu najbolje-vaše su. Znajte da će na kraju sve biti odlično. Pustite i faktor sreće i sudbinu da se umešaju u vaš život-na vas pozitivne oni će doći kao šlag na tortu. Smejte se. Prelepi ste, prejaki i trudite se da uvek budete najbolja verzija sebe.

Hvala na čitanju,
xoxo;
Ana :*

2 коментара: