среда, 13. децембар 2017.

#31DaysWithAna: Day 13- Knjige koje sam pročitala ove godine (moji favoriti)!

Knjige su moja velika ljubav. Obožavam da čitam romane, pogotovo tinejdžerske u kojima mogu videti iskustva mojih vršnjaka koja su opisana na zanimljiv način, tako da mi nije dosadno i naporno da čitam, naprotiv- to me baš relaksira i opušta. Iako je lista knjiga koje sam pročitala poduža, za danas sam izdvojila samo 4 knjige, koje sam pročitala ove godine, a na mene su ostavile veliki i lep utisak.

Inače, baš jutros sam videla da je u petak "Noć knjige" u "Laguni". Ukoliko ne znate šta je to, to vam je kao manifestacija koja se dvaput godišnje (u decembru i junu) održava u svim "Laguninim" knjižarama (i na njihovom sajtu) i ima velikih popusta na gotovo sva izdanja i gift program. Tako da, molim vas, ukoliko me čita još neki knjigoljubac, predložite mi neke dobre romane, po mogućnosti tinejdžerske, a možete i neke ozbiljnije koje bih mogla da potražim u petak. Ukoliko je neko čitao knjigu "13 reasons why", molim vas napišite mi utiske jer smo moja drugarica i ja, koje inače obožavamo istoimenu seriju, u dilemi da li da je kupimo. Bez daljeg odugovlačenja, kada sam napomenula da mi predlažete dobre knjige, krenimo sa postom, koji možda i vama da neke ideje za čitanje!
Zoi Sag (Zoella)- Onlajn devojka/Onlajn devojka na turneji

Ove knjige bukvalno dve godine želim da pročitam, gotovo svaka blogerka je pisala o njima, a napisala ih je i jedna od najpopularnijih jutjuberki, meni jako draga-Zoella. Konačno sam ih kupila na letnjoj "Noći knjige", pročitala ih u vrlo kratkom vremenskom roku, i kao što sam i očekivala, odluševila sam se. Ukoliko ste bloger kao ja, ovo će vam definitnivno postati neke od omiljenih knjiga, ali znajte da se u njima ne radi samo o vlogovanju i pratiocima, već je ovo i priča o odrastanju, tinejdžerskim godinama i devojci koja se bori sa anksioznošću, a delić svega toga prenosi na blogu. Imam prijatelje koji su skroz izvan blogerskog sveta, prosto nisu taj tip i čak ni ne prate Zoellu, ali im se knjiga dopala, prvenstevno jer je laka za čitanje ali i jako poučna. Zoella je u njoj prikazala, između ostalog, i  sve zamke onlajn sveta, i kako i mi blogeri, pogotovo ukoliko smo tinejdžeri, nemamo savršen život. Knjige koje definitivno treba pročitati, nećete zažaliti. Letos je izašao i treći deo, "Onlajn devojka solira", koji planiram u petak da kupim, a više o radnji knjige možete pročitati na internetu.Jelena Trajković-Biti poseban

Priča knjige prati dečaka Đuku koji se susreće sa ranim tinejdžerskim mukama. Nije baš najomiljeniji među vršnjacima, školske siledžije ga napadaju, a vrhunac problema biće kada shvati da je Ljubica, u koju je zaljubljen još od malena, u vezi sa Ivanom Rašićem, glavnim školskim siledžijom koga Đuka ne podnosi. Ova knjiga je, u neku ruku, napisana kao dnevnik u kojem Đuka opisuje kako je prevazilazio probleme, kakve je planove smišljao i šta je osećao tokom te školske godine. Iako mi u početku nije mnogo privlačila pažnju, posle dvadesete stranice nisam mogla da se odvojim od knjige, bilo mi je jako zanimljivo, a kraj je ispao neočekivan. Čitala sam je letos, na plaži i mogu da kažem da je stvarno odlična.Ovoj knjizi sam prošle godine posvetila ceo post koji možete pročitati ovde, tako da ne bih ponovo išla u detalje i objašnjavala radnju iste. Samo mogu da kažem da mi je ovo definitivno omiljena knjiga, iako nije baš tinejdžerska, predobra je, drži pažnju, neizvesna je, a bićete šokirani krajem jer će se tok radnje u poslednjih 15 stranica drastično promeniti. Čitala sam je ponovo ove godine i ponovo me je oduševila, a možete je preuzeti u PDF formatu ovde.


Da li ste čitali neku od ovih knjiga i da li vam se dopala? Koja je vaša omiljena knjiga? Idete li na "Noć knjige" u petak? Do sledećeg posta, komunicirajmo u komentarima!
xoxo;
Ana :*

3 коментара:

  1. Citala sam Onlajn devojka i Zato sto te volim i obe knjige su zaista odlicne, slozila bih se sa tobom za sve sto si o njima napisala. Super post draga! :) <33

    Dear Miss Modern: What's on my phone? | Instagram: @https.katt

    ОдговориИзбриши
  2. Trenutno mi je na readlist- u Neko od nas laže- Karen M. Makmanus, ali i Onlajn devojka (na turneji (i solira)) sa tvoje liste. S obzirom na to da nažalost nisam posetila sajam knjiga, kupiću ih prvom prilikom. Odličan post.

    My blog: Ana's blogger life

    ОдговориИзбриши