понедељак, 18. децембар 2017.

#31DaysWithAna: Day 18 - Moje omiljene praznične pesme!

Decembar je jako specijalan mesec. Iako hladne, ulice su prepune prelepih svetlećih ukrasa, a gotovo svi već početkom ovog meseca kreću sa ukrašavanjem i dekorisanjem kuće. A kako da bilo šta prođe bez muzike, pogotovo ovako divni momenti? Praznične pesme, toplo ćebe i mirišljava sveća su sve što vam je potrebno tokom ovih hladnih dana. A ukoliko ste u potrazi za dobrom novogodišnjom i Božićnom muzikom ili vam je dosadila standardna verzija "All I Want for Christmas Is You", ne brinite, tu sam ja sa svojom plejlistom koju ću danas podeliti sa vama.
Inače, jako mi je žao što su na našim prostorima jedine praznične pesme one baš baš dečije, koje ni deca više ne slušaju (jer, zaboga, moraju da glume mafijaše) tipa "Preko brda preko brega i debelog snegaa", a nijedan stariji i ozbiljniji izvođač nema neku dobru prazničnu pesmu, jer, opet kažem, mora da se peva o drogama, pa ostaju jedino strane pesme za ovu plejlistu.1. Sabrina Carpenter- "Silver nights", "Christmas The Whole Year Round"

Ukoliko duže vreme pratite moj blog, znate da mi je Sabrina jedna od omiljenih pevačica, a ovo su bile neke od prvih njenih pesama koje sam čula i odmah sam ih zavolela. "Silver Nights" je jedna preslatka pesma, prava za hladne noći koje provodite sa voljenim osobama, dok je "Christmas The Whole Year Round"  bržeg ritma, prava praznična, i bukvalno vas tera da se uzbudite i jedva čekate Božić.

2. Ariana Grande- "Santa Tell Me"
Arianin Božićni  album "Christmas Kisses" je jedan od najlepših i najpoznatijih prazničnih albuma i verujem da svi znate bar jednu pesmu sa istog. Najpopularnija pesma sa njega je ujedno i moja omiljena, a to je "Santa Tell Me". Ona ima predobar ritam, pevljiva je i vrlo zarazna.
3. Meghan Trainor-"I'll be home for Christmas"

Ne znam da li sam to ranije spominjala, ali jako volim Meghan Trainor, ona deluje kao jako zabavna i kul osoba puna samopouzdanja. U ovoj pesmi njen lep glas baš dolazi do izražaja, a pesma govori o devojci koja odlaže velike obaveze ne bi li Božić provela sa svojom porodicom i dečkom, poručujući nam da je jako značajno imati prave osobe blizu sebe u praznično doba.
4. Taylor Swift- "New Year's Day", "Christmases when you were mine"
Naravno, gotovo nijedna moja plejlista ne može da prođe bez moje kraljice Taylor Swift. Na njenom najnovijem albumu "reputation" poslednja pesma je ujedno i najslađa, a to je "New Year's day", u kojoj, između ostalog, Taylor govori o tome da to sa kim ćemo dočekati Novu Godinu u ponoć i nije toliko bitno koliko sa kim ćemo biti tokom cele godine, ko će nas bodriti, podržavati i zasmejavati nas tokom narednih 365 dana, i smatram da je pesma prelepa. Sa druge strane "Christmases when you were mine" nije tipična Božićna  pesma, već je pomalo tužna i melanholična, a nalazi se na albumu "Taylor Swift: The Holiday Edition" koji je Tay izdala još na početku karijere i malo ljudi zna za njega iako ima jako kvalitetne pesme.5. Justin Bieber- "Mistletoe"

Justin je na početku karijere takođe izdao jako uspešan Božićni album, a jedna od najlepših i najpopularnijih pesama je "Mistletoe" u kojoj Jus preslatko peva o devojci u koju je već duže vreme zaljubljen i kako se nada da će se njihov prvi poljubac desiti upravo ispod imele.
Last Christmas

Iako je najverovatnije znate zbog Ariane Grande, to nije njena pesma, već je jedna jako stara numera grupe "Wham!", ali postoji i verzija koju peva Taylor Swift. Sve tri su stvarno odlične, Arianina je u pravom pop fazonu, dok Taylorina vuče na kantri i postoji par varijacija i izmena u tekstu.All I Want For Christmas Is You
Koliko god možda vi to želeli, ovu pesmu ne možete zaobići ni jedne jedine praznične sezone. Original je još pre desetak godina snimila Mariah Carey, a nakon njega čuli smo još brojna izvođenja ove pesme, od kojih mi se najviše dopadaju interpretacije grupa "Fifth Harmony" i "The Girl And The Dreamcatcher".Da li vi volite praznične pesme? Mene i moje društvo je praznična groznica baš uhvatila, pre par dana smo u tržnom centru vrištale kada je krenulo "Jingle Ball Rock", a u školi pevušimo i "Santa Tell Me"! Koja je vaša omiljena praznična pesma i volite li neku od ovih koje sam izdvojila? Do sledećeg posta, čujemo se u komentarima!

xoxo;
Ana :*


Нема коментара:

Постави коментар