понедељак, 4. децембар 2017.

#31DaysWithAna: Day 4 - Stvari koje sam naučila ove godine kroz citate!

Kao što sam par puta do sada rekla, 2017. je najbolja godina mog života za sad. Ne kažem da je sve išlo idealno i kako sam planirala, ali zapravo, sve te iznenadne okolnosti i događaji učinili su ovu godinu posebnom i ukrasili je smehom, srećom i lepim uspomenama.
Gotovo svaka osoba koju poznajem voli citate. Od motivacionih, preko ljubavnih do onih iz pesama- svaki uvek dobro dođe kao opis za neku Instagram fotku ili inspiraciju. Kako sam i ja veliki ljubitelj njih i stalno skrolujem po internetu tražeći nove, odlučila sam da u današnjem postu izvučem teze svega što sam naučila u 2017. godini ali kroz citate! Za gotovo svaku dogodovštinu koju sam doživela pronašla sam neki zanimljivi citat ili sliku, tako da ću ih, kao što rekoh, danas podeliti sa vama. Krenimo!"Whatever happens, happens. Don't stress" ("Šta god da se desi, desilo se. Ne stresiraj se.")

Ovo je jedan moćan citat koji sam dugo držala na zaključanom ekranu mog mobilnog telefona. Kao što rekoh, 2017. godina je bila nepredvidiva i puna neočekivanih događaja, ali upravo u tome je njena čar. Iako sam ponekad mislila da će sve stvari otići u propast, ispostavilo se da se sve dešava s razlogom, i da, kao što kaže Ed Sheeran: "Na kraju će sve biti dobro, a ukoliko nije dobro, onda nije kraj."

"Stop focusing on how stressed you are, and remember how blessed you are" ("Prestani da se fokusiraš na to koliko si stresiran i seti se koliko si blagosloven.")

Još jedan citat koji je jako uticao na mene i koga se setim svakog  puta  kada mi je teško. Iako uvek može biti bolje, setite se da uvek može i gore, i da neki ljudi sanjaju da imaju sve što imate vi.

"The future is uncertain, but the end is always near" ("Budućnost je neizvesna, ali kraj je uvek blizu")

Bilo da je to kraj raspusta, škole, godine, pa i života- blizu je i doći će brže nego što se nadate. Zato je važno da živite sad i da se trudite da ulepšate svaki trenutak dok ste još u mogućnosti. Tako će nastati uspomene vredne pamćenja.

"The journey, not the destination." ("Dnevnik/uspomene, a ne destinacija.")

Prošle godine,  kada biste mi spomennuli da idemo negde, u obilazak nekog grada ili istorijskog mesta, samo bih prevrnula očima rekavši da me to ne zanima i da je jedino mesto gde želim da otputujem Njujork. Međutim, nakon takmičenja, ekskurzija, odmora sa porodicom i još par sitnih izleta, shvatila sam da je svako mesto lepo i posebno na svoj način, ali da ćeš to videti samo ako si raspoložen, a ne tmuran i ako ideš sa divnim osobama koje ćete zasmejavati i sa kojima ćeš iskusiti nove stvari. Ja sam ove godine putovala samo po Srbiji i išla na more u Crnu Goru, ali svako od tih putovanja će mi ostati u predivnom sećanju zbog raznih uspomena i svaki put kada odem u npr. Beograd, Novi Sad ili Sremske Karlovce, biću ispunjena i srećna, možda čak i više nego u nekom skupom i velikom američkom gradu.

"We didn't knew we were making memories, we just knew we were having fun." ("Mi nismo znali da stvaramo uspomene, samo smo znali da se ludo zabavljamo.")

Ovaj citat se prvenstveno odnosi na moje prijatelje, odeljenje i tu istorijsku ekskurziju, možda i najlepšu uspomenu ove godine koju u svakom drugom postu spominjem. Osmi smo razred i polako postajemo svesni da će uskoro svako krenuti nekim svojim, drugačijim putem i zato se trudimo da se što više zabavljamo i prisećamo lepih trenutaka.Nadam se da vam se dopao današnji post. Dok sam planirala ovaj post, na pamet mi je palo još par citata ali ih nisam zapisala pa sad ne mogu da se setim. Uglavnom, ovi su najvažniji i po mom mišljenju najlepši? A koji je vaš omiljeni citat?
xoxo;
Ana :*


4 коментара:

 1. "Whatever happens, happens. Don't stress" je bukvalno citat koji me iz dana u dan odrzava normalnom. Sta god da se desilo, ne mozemo da promenimo, tako da koga briga. Odlican post! Tek sam sada videla da radis ovu seriju postova za decembar. To je skroz kul :) Trudicu se da je ispratim :) <33

  Ako imas vremena, pogledaj moj novi post :)) ---------
  http://mellowcent.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши
 2. Odličan post! Oduševljena sam citatima i ja sam jedna osoba kao i ti koja za svaki događaj izdvaja citat *-*
  Novi post -> This is my life

  ОдговориИзбриши