четвртак, 7. децембар 2017.

#31DaysWithAna: Day 7 - Najjače odeljenje 💖

Pre par nedelja, otišla sam kod drugarice da radimo neki grupni rad, i, kada smo ga završile, uhvatile smo se priče koliko nam je zapravo žao što smo osmi razred, relativno skoro se rastajemo, iako gotovo to niko neće da prizna, mi smo svi, i dečaci i devojčice svesni da ćemo uskoro krenuti svako svojim, različitim putem i da, iako možda neko u srednjoj školi upadne sa nekim u odeljenje, neće biti to to. Svaka čast onome ko nas je sastavio jer, iako smo prolazili  kroz mnogo svađa, problema i sličnih stvari, uvek smo iz njih izlazili u punom sjaju naučivši nešto. Skoro sam negde pročitala da kada nekog poznaješ duže od 7 godina, to nije samo prijateljstvo, to je bratstvo, i mogu da kažem da se donekle slažem sa tim,.Znate, kada uđete u školu, pogotovo kada ste u pubertetu i ne znate gde ćete, a pritisak je na sve strane, treba vam neko ko će vas zasmejati iako dobijete najnižu ocenu, ko će ići sa vama da zamoli nastavika da odložite test i slično, i ja sam, hvala Bogu, imala takve osobe u svom odeljenju. Treba vam neko sa kim ćete moći da se smejete, ogovarate, ali i plačete, i treba vam neko ko će vas bar pitati šta nije u redu iako ne može da reši vaš problem.

Najzahvalnija sam što u našem odeljenju, a čak ni generaciji koliko ja znam, nije bilo maltretiranja i svako je svakog prihvatao. Daleko od toga da se svako druži sa svakim-normalno je da ne možemo da funkcionišemo sa svim osobama, ali da je bilo onih bullying kao iz američkih filmova-stvarno nije. Trudimo se da zajedno rešimo svaki problem i iako uvek postoje dve strane, i iako ponekad neko opsuje nekog-nije bilo nikakvih strašnih situacija.Ne smem da zaboravim ni uspehe koje smo zajedno slavili, putovanja i ekskurzije na kojima smo se ludo provodili, slušali muziku i zbližavali, kao ni projekte i grupne radove koje smo radili. Kada se složimo, i još razredna koja je super stane na našu stranu, najjači smo!

Svakom je svoje odeljenje posebno, a ja sam danas prenela samo delić mog odeljenja sa vama. Nadam se da ćemo i sada, u osmom razredu, biti uspešni i složniji nego ikad- nema više glupih svađa, jer kao što rekoh u uvodu svi negde u podsvesti znamo da je uskoro kraj. Iako ćemo u srednjim školama upoznati još mnogo novih drugara i istomišljenika, bićemo i zreliji i odgovorniji- osnovna je ono što se definitivno pamti jer smo tu porasli, načinili prve korake i uspehe i oformili svoje ličnosti koje ćemo nadogađivati dalje kroz život.

Zahvaljujem vam se na čitanju,
čujemo se već sutra sa novim postom;
xoxo, Ana :*

4 коментара:

 1. Tvoje odeljenje deluje super i baš mi je drago zbog toga, ali posle osnovne svi jednostavno odu na svoju stranu itu druženje prestaje. :)

  The Fashion Spell | YouTube

  ОдговориИзбриши
 2. Ja sam sada prva srednja i zaista mi je jako žao što se sve to oko osmog razreda brzo odvilo. Moj razred je također bio odličan, jako mi fale *-* Odličan post! Drago mi je da si u super razredu i okolini, to je najbitnije *-*
  Novi post -> This is my life

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti puno Petra! Vreme stvarno brzo prolazi tako da ću se potruditi da ga iskoristim što bolje što se druženja, ali i ocena tiče :*

   Избриши