петак, 8. децембар 2017.

#31DaysWithAna: Day 8 - Svakog prvog januara, okupimo se tamo gde je sve počelo,..


Kao i svako drugi, rado se sećam svih rođendanskih, Božićnih, ali i novogodišnjih proslava iz detinjstva. Kada sam bila mala, u naš stan bi tog novogodišnjeg dana dolazili nama najbliži prijatelji. Oni su, zapravo, manje-više svakoga dana dolazili kod nas, ali kada trideset prvi decembar i prvi januar uvek su donosili tu neku prazničnu atmosferu, mnogo smeha, fotografija, slatkiša i Grandovog narodnog veselja. Najbliže porodice mojoj bile su porodice Đuković i Petković, i ovim putem bih želela da pozdravim Saru, Magdalenu, Filipa, Nemanju, Ljilju, Gocu, Dejana i Nebojšu koji su svaku proslavu Nove Godine učinili boljom i lepšom, sa puno smeha i radosti. Petkovići su se 2010ih odselili u Kragujevac, a na leto 2015. i Đukovići su otišli u Beograd, i u oba slučaja nije mi bilo svejedno, jer su to jedna od najznačajnih prijateljstava mene, mojih roditelja i mog brata. Uvek smo bili tu jedni za druge. I sada smo, naravno, ali nije isto- pre sam kod Sare išla dva puta dnevno, a sada idem dva puta godišnje.Moja BFF Sara i ja uvek smo želele da pravimo lude žurke i koncerte za Novu Godinu, od kojih kao što predpostavljate nijedan nije uspeo zbog različitih okolnosti, ali uvek bismo se super provodile zimi: snimajući, slikajući se i slušajući čuvenu pesmu "Nova Godina". A kada bi se okupila cela ekipa, počeo bi zarazan smeh uz "Sam u kući" i polemika da li Deda Mraz stvarno postoji ili ne,.Onda onaj strah od petardi, uh, uspomene,.

Iako su se ove dve porodice, kao što rekoh, preselile i kilometrima daleko od mog grada- gotovo svakog prvog januara ponovo dolaze kod nas, da se svi vidimo, popričamo, i iako moj stan nije  previše velik-ima mesta za sve, ima vremena da se popriča o svim stvarima koje su se dogodile tokom prethodne godine (naravno, čujemo se mi telefonom, ali drugačije je lice u  lice), da se pogleda bar jedan deo "Sam u kući", da  Goca isplete pletenice meni i Sari,  da se pusti  po koja pesma,.. I sve ponovo dovede tu prazničnu atmosferu od pre desetak godina, kada smo prve januare čekali zajedno,.

I ne, njihove selidbe nisu oslabile naša prijateljstva, naprotiv- samo su ih učvrstile i pokazale koliko smo dobri prijatelji.


Hvala na čitanju;
xoxo;
Ana :*

4 коментара: