четвртак, 30. август 2018.

Kolika ste legenda od 0 do Nikola Brkić?

Kraj je avgusta i gotovo svi pišu o povratku u školske klupe. Međutim, s obzirom da ja za par dana krećem u srednju školu i čekaju me nova iskustva, nemam neke specijalne savete da delim niti pišem o tome. Danas ću vam verovatno poslednji put pisati o svojoj osnovnoj školi i situacijama iz iste, i to na specijalan način.

Naime, moj drug iz odeljenja Nikola Brkić je legenda. Uvek sam želela da vam pišem o njegovim provalama i stavovima, ali  nisam, jer sam mislila da će mu biti neprijatno da se to deli (ne znaju svi da mi ovde na blogovima pričamo o raznim temama i da ne osuđujemo gotovo ništa, mada nebitno). Međutim, on mi se sinoć javio rekavši da je naišao na moj Jutjub kanal i da želi da snimim nešto o tome kakva je on legenda? Mislila sam da se šali, ali rekao mi je da je mrtav ozbiljan. Nisam imala neku specijalnu ideju za video, tako da vas molim da mi vi u komentarima napišete da li bi voleli da gledate nešto sa njim i šta. Mislila sam da je blog post dobra ideja da vam ga predstavim, bar za početak.

Nikola je  jedna od onih osoba koja poznaje bukvalno pola grada i brojnu decu iz drugih škola (jednom je dok smo dežurali uveo neko društvo iz susedne škole, nastavnici su hteli da nas ubiju). Onaj koji može da vas nenormalno iznervira, ali i koji je tu da te oraspoloži kada je sedmi čas i nije ti do života tako što će baciti neku od forica o kojima ću vam pričati danas. Nije zlopamtilo i definitivno je jedna od osoba sa kojima sam se dobro družila u osnovnoj školi.

I da, verovatno bi trebalo da krenem sa samom tematikom ovog posta, jer mi je uvek zamerao da previše odugovlačim, tako da,.. krećemo. Spremite se!
ovo je jedna od mojih omiljenih slika sa ekskurzije, kada je upao mojoj BFF Marini i meni u kadar napravivši smešnu facu. inače, nemam još mnogo slika s njim.

Mislim da je sve počelo kada je u trećem razredu, kada smo išli na rekreativnu nastavu, zaboravio telefon na pauzi za WC, pa smo morali da vraćamo šofera kilometrima unazad na neku poljanu ne bismo li našli mobilni. I da, nađen je na kraju.

Onda nam je u petom razredu, kada nam je nastavnica srpskog spomenula naglaske i pričala o naglascima rekao da njegova baba, kada se vrati iz Beograda, svaku reč akcentuje "kao BeOgrAđAnka", pa čak i one koje takav naglasak nemaju (tipa "bAndErA"), rekavši kako ona "izmišlja reči".

Ne voli da ga podsećamo na to, ali je u šestom razredu kada je kupovao užinu "Pardon" štapiće nazvao "ParAdon" štapićima pa su ga jedno vreme zvali i Paradon.

Pokušavao je i da lepi hamer sa formulama iz fizike na plafon da nastavnica ne bi provalila, a kada je u pitanju prepisivanje, on je majstor i genije.
Takođe, krajem osmog razreda imao je običaj da bere ruže blizu škole, pa bi ih potom odneo nastavnicama moleći ih za veću ocenu. One mu ocenu, naravno, ne bi podigle, ali bilo je stvarno smešno.

Uvek bi, kada nešto raspravljamo u odeljenskoj grupi na "Viberu" pisao "Ne 3puj se i gledaj svoja posla". Iscepali smo se od smeha kada je narodnu epsku pesmu "Boj na Mišaru" nazvao "Moj na Mišaru".
Smatrao je da su muzičko i likovno "nebitni predmeti" i na likovnom bi se šetao govoreći nastavnici da "ide da uzme inspiraciju". Postojao je jedan crtež čoveka u srpskoj narodnoj nošnji koga je on zvao "Šumadinac". Taj rad je crtao njegov stric njegovom starijem bratu još za prvi razred, a Brkić ga je svih osam godina nosio kada bi trebalo da se ocenjuju radovi iz likovnog, jer ih nikad nije crtao. Nastavnicima bi pričao kako je iza Šumadinca predivan pejzaž. Da nastavnica likovnog nije uzela taj rad sad u osmom razredu, mislim da bi ga nosio i u srednju školu.

I vrhunac svega bilo je kada je u osmom razredu, popevši se na nastavnički sto kada je želeo da zatvori prozor, slomio celu katedru, na pola. I mi se pametni tu dosetimo da zamenimo nastavničku klupu sa nekom od učionica mlađih razreda, zamalo njih i da okrivimo (ali video nas je jedan nastavnik) i tu je on izrekao svoje "meni nije problem da lažem".


-PROVALE I ICONIC MOMENTI-

Kada zakasni na čas engleskog, nastavnici kaže "Sorry teacher I'm late this is my life mistake" skroz neobavezno.

"To se ne peva Kristijan Grej nego Nikola Brkić - visok, lep i mlad!"
"Nastavnice, nemojte da date peticu toj seljanCi"

Nastavnica: "Zašto Jovan Jovanović Zmaj kaže da je sve groblje, ali i kolevka?"
Brkić: "Pa spava se i u jednom i u drugom"

I za kraj, nešto najjače bilo mi je kada me je tri puta otpraćivao i ponovo zapraćivao na Instagramu, sve dok mu nisam uzvratila, tj. dok mi nije otvoreno rekao "Ana bre što me ne zapratiš otpraćujem te i zapraćujem već sto puta a ti ništa". Tako da, ako želite da vas neko zaprati, probajte tako hahaha. Zato ga i zapratite na Instagramu - @n_brkic03 
_________________

To bi bilo to za današnji post. Nadam se da vam se dopao, a nadam se da ću i u srednjoj školi imati nekoga ko će me zasmejavati kao što je Nikola u osnovnoj. Ne zaboravite da mi u komentarima napišete neke smešne situacije iz vaše osnovne škole i da li vi poznajete nekog sličnog Nikoli.

xoxo;
Ana :*


18 коментара:

 1. Wow,koja legenda čoveče.Oplakala za ,,sorry teacher i'm late this is my life mistake.😂😂😂 Sad kad razmišljam o tome,dobro bi nam došao jedan Nikola Brkić u odeljenju,mislim,nije kao da mi nemamo naših legendi,ali ovaj ih je sve nadmašio.Ubedljivo.I ja se nadam da ćeš imati još nekoga kao Nikolu Brkić u srednjoj školi.❤

  Novi post:Just Bebe

  ОдговориИзбриши
 2. Jel realno kakvu legendu imaš za prijatelja? Eh, da ja bar imam takvu osobu u životu. xD Sjajan post i obavezno napravi i video s njim, mislim da bi to bio hit. xD

  sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

  ОдговориИзбриши
 3. Ahahaha, stvarno legenda. Inače, imala sam i ja jednog takvog u osnovnoj i bilo nam je urnebesno hahah, krepavali smo od smjeha svakog dana! Super post :*

  NOVI POST -> Peany

  ОдговориИзбриши
 4. Hahaha,bas si me nasmijala. Lijepo je kad imas takvog druga,nadam se da ces naci nekog takvog i u srednjoj skoli! 😃

  PajaMala.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 5. Tebi uz takvu legendu nikad nije dosadno. Stvarno si me nasmijala ovim postom. Stvarno super ideja.

  Isabela Breber

  ОдговориИзбриши
 6. Zista imam izrazitu zelju da ga upoznam sada,deluje jako smesno.Mislim jeste smesan i to je prosto savrseno.Situacije su svakako jako smesne odlican post!

  ♥ MOJ BLOG! - Your Own Blog ♥ ( https://own-bloger.blogspot.com/ )

  ОдговориИзбриши
 7. Ahahahahahahahahahahaha ismejala sam se pošteno 😂 A ono za BeOgranđanka i BAndera mi je jako poznata situacija, jer je i meni taj akcenat (Užice, Čačak, Novi Sad, malo manje BG...) čudan, s obzirom na to odakle sam. U suštini, divan post, verujem da će i video biti jako zanimljiv, tako da imaš moju podršku u vezi snimanja videa ❤️

  The girl named Ana

  ОдговориИзбриши
 8. Imam i ja svog Nikolu Brkica u odeljenju hahah, iako sam se s njim stalno raspravljala na casovima/dezurstvima isto je legenda tako da ce mi biti drago da ga vidim :D Ismejala sam se, najjace mi bilo ovo za Kristijana Greja😂 Bilo bi kul da snimite video zajedno, nadam se da ces i u srednjoj imati jos nekog poput njega💕
  https://sofijasjourney.blogspot.com/?m=1

  ОдговориИзбриши
 9. Ti treba da napraviš video sa ovom legendom, stvarno si se potrudila oko posta, a i iskreno, ismejala sam se. E da imam tako nekog u živptu, sigurno mi nikad ne bi bilo dosadno, a stonak bi me boleo od smeha 😂😂😂

  ОдговориИзбриши