понедељак, 24. фебруар 2020.

Horoskopski znaci: element vazduha

U predhodnih godinu dana, veoma me privlači astrologija. Veoma često čitam o osobinama horoskopskih znakova, a znam dosta stvari i o natalnoj karti. Čim malo uđete u astrologiju, shvatite koliko su horoskopska nagađanja iz časopisa i sa interneta zapravo besmislena, tako da se u postovima koje ću posvetiti astrologiji neću baviti takvim stvarima. Ja lično, horoskop ne koristim za predviđanje budućnosti, jer prvenstveno smatram da mi sami stvaramo svoju budućnost i nisam opsednuta astrologijom do te mere da osuđujem ljude na osnovu njihovog horoskopskog znaka ili toga što ne veruju u takve stvari. Meni je sve to jednostavno interesantno, i proučavajući osobine i aspekte horoskopskih znakova naučila sam dosta stvari, zbog kojih sam, uz pomoć drugarica nekoliko puta uspela da pogodim horoskopski znak osobe čiji datum rođenja ne znam. Naravno, ni sam znak u kojem ste rođeni ne mora nužno opisivati vaš karakter, jer veliku ulogu u svemu tome ima i vaš podznak, kao i ostale planete u natalnoj karti, o kojoj će biti reč u nekom od narednih postova.
Ipak, valjalo bi krenuti od nečeg jednostavnog, a to su osobine horoskopskih znakova. Horoskopski znaci se dele u četiri grupe na osnovu četiri elemenata iz prirode, pa tako imamo vatrene, vodene, vazdušne i zemljane znake. U današnjem postu, govorićemo uopšteno o vazdušnim znacima sa kojima se ja lično najbolje slažem, verovatno jer sam i sama jedna od njih - Vodolija sam u horoskopu.


Vazdušnim horoskopski znacima pripadaju Blizanci (osobe rođene od 21. maja do 20. juna), Vaga (osobe rođene od 23. septembra do 22. oktobra) i Vodolija (osobe rođene od 21. januara do 18. februara). 

Vazdušni znaci su ,,vetrovi promena", veoma su inovativni, uvek imaju dobre ideje i širokih su shvatanja. Radoznali su, avanturističkog duha i često deluju neustrašivo, međutim, njihov najveći strah jeste da pokažu svoje emocije, jer smatraju da će to remetiti njihov uspeh ili jednostavno nisu navikli na to. Zaljubljeni su u ideju o ljubavi, ali iako se zbog svoje druželjubivosti često nalaze u društvu različitih osoba, retko ostvaruju bliži kontakt sa nekom od njih. Način na koji se predstavljaju svetu je drugačiji, neobičan i nesvakidašnji. Veliki su humanitarci i, iako im ljudi često idu na živce, uvek bi učinili sve da nekome pomognu. 

Blizanci su vrlo često mladoliki, zabavni i radoznali. Odlično su društvo, ali kaže se da su mnogo bolji kao prijatelji nego kao ljubavni partneri. Njihova planeta je Merkur, što ih čini snalažljivim, brzim i komunikativnim. Neke od poznatih ličnosti rođenih u znaku Blizanca jesu Anđelina Žoli, Džoni Dep i Merlin Monro. 

Vage uživaju u koncertima na otvorenom, poeziji, filozofiji, nakitu i visokoj modi. Ne vole kada ih neko nagovara na brze odluke, a ne podnose ni ljude koji kritikuju druge. Neke od poznatih ličnosti rođenih u znaku Vage su Kim Kardašijan, Bruno Mars i Eminem. 

Vodolije su originalne i nezavisne osobe. Njima vlada planeta Uran, koja je relativno nova, otkrivena tek pre oko 200 godina za razliku od ostalih planeta, i zbog prisustva ove planete cela pojava Vodolije predstavlja nekakvu vrstu promene, nade, slobode i novina. Poznate ličnosti rođene u znaku Vodolije su Džastin Timberlejk, Šakira, Heri Stajls i V. A. Mocart. 

Da li vi i neko od vama bliskih osoba pripadate nekom od vazdušnih horoskopskih znakova? Koji je vaš horoskopski znak i koje su njegove glavne osobine? 
Do sledećeg posta, čitamo se u komentarima! 
Ana Arsić
Нема коментара:

Постави коментар